GBG Beer Week

Här hittar du våra arr eller sådant som vi är med på under ölveckan innan En Öl & Whiskymässa i Göteborg. GBG Beer Week (5 -13 april) är en fullspäckad vecka med olika ölrelaterade aktiviteter över hela stan. 

Visning, ölkultur och ölprovning hos oss

GBG Beer Week ÖlkulturVi välkomnar dig på ett specialarrangemang med öl- och bryggerikultur på Göteborgs Nya Bryggeri och Bryggerimuseum.

Ölets historia, i fråga om öltillverkning, seder och bruk får du ta del av under guidad visning av samlingarna som sträcker sig över 150 år tillbaka i den göteborgska bryggerihistorien. Visningen fortsätter in i de fina lokalerna där Göteborgs Nya Bryggeri sedan 2015 tillverkar modernt hantverksöl. Bryggeripresentationen följs av ett föredrag om ölkultur och bryggerihistoria där vi samtidigt provar olika typer av öl som speglar då- och nutid. Vi provar flera olika ölsorter, från fruktigaste veteöl till välhanterad porter. Svenska, ytterst lokala men även utländska öl.

Göteborgs Nya Bryggeri grundades av ett gäng före detta anställda på det forna storbryggeriet på samma adress. Göteborgs Bryggerimuseum har samlingar från 1850-talet och framåt som skildrar folkliv, ölkultur och stadens stolta bryggerihistoria.
 
Vi som håller i provningen och visningen är är grundare av bryggeriet.
 

 

Hjärtligt välkomna!