Nyheter

i kronologi...

Porter Fenix återuppstår!

Välkommen på premiäravnjutning av denna årgångstappning av Porter Fenix!.

Söndagen den 20 oktober kl. 14.00 - 18.00 öppnar Porter Pelle för ett specialarrangemang.

Ta gärna med vänner och kom till Klippan för en smakfylld eftermiddag.

Porter Pelle erbjuder chokladkaka eller smörebröd till portern och detta till förmånligt pris.

Porter Drinkers Association kommer att vara på plats och förevisa Den Store Vat. Den stora tjärade portertunnan framför hotel Waterfront, i vilken porterbrukets grundare A. R. Lorent år 1820 bjöd kung Karl den XIV Johan på lunch.

Hjärtligt välkommen på svart premiär.

Porter Fenix fläpps på Systembolaget 1 november.

Porter Fenix

(2019-10-05)

 

Kronlager & Belgian Barley

Augusti månad bjuder på två nyheter på Systembolaget. 

Som en hyllning till Göteborgs vackraste landmärke har vi bryggt ett extra ljust och milt öl - Kronlager. Om du tagit dig upp till Skansen Kronans topp vet du att törsten infinner sig med besked. 

Från Linus specialprojekt Gothenburg Brew kan vi nu presentera Belgian Barley ett dubbelt öl på 8 vol%. Ett öl som är en blandning mellan amerikansk och europeisk barleywine som jästs med kandisocker och belgisk jäst. Du som gillar beskt öl ska satsa på denna.

Kronlager Belgian Barley


Burkpremiär!

Nu är vår burkmaskin igång och den 2 maj släpptes Göteborgs Nya Starkpilsner och go' IPA på systembolaget.

 Starkpilsner och go' IPA på burk

(2019-05-02)


Glad Påsk!

1 april började försäljningen av påskölen på Systembolaget. Vi har två nationella och ett lokalt öl i år. Läs mer här.

 Påsköl från Göteborgs Nya Bryggeri

 (2019-04-02)


Nyhet på bolaget från 1 november

'MERICA Hoppy Pale Ale är vår senaste skapelse som släpps på Systembolaget den 1 november. Vi som redan smakat är näst intill löjligt förtjusta i denna välhumlade och fruktiga APA.

'MERICA Hoppy Pale Ale

(2018-10-24)

Fortsatt expansion

Saxat från Beernews.se: 

Kapaciteten ska ökas rejält hos Göteborgs Nya Bryggeri. Två tankar på 18000 liter vardera ska bara hantera bryggeriets Starkpilsner, som säljer rekordbra. 
Säljsiffrorna under de senaste månaderna pekar mot att ölet kan ta sig in bland de 100 mest sålda ölen hos Systembolaget, en lista som inget svenskt hantverksbryggeri fanns med på i fjol. Läs hela artikeln här.

.Ny tank installeras

 Måndagen den 2 juli installerade vi en ny kombitank på 18 500 liter.

(2018-07-03)


Go' morgon världen!

Vår populära IPA har fått ny design. Du hittar go' IPA på över 120 systembolag och går att beställa styckvis och fraktfritt.

.Lakrits, go' IPA och Starkpilsner

(2018-06-14)

Idag den 1 juni är en stor dag för oss. Nu är tre av våra ekologiska hantverksöl i Systembolagetsordinarie sortiment.

.Lakrits, go' IPA och Starkpilsner

(2018 06 01) 


Keativiteten ska flöda!

Sedan vår bryggare Linus Pilebrand kom till oss för ett halvår sedan har han varit motorn i  två spännade projekt: GBG Brew och fatlagring av öl. 

GBG BREW

(Foto på Linus, Beernews.se)

GBG Brew är ett nytt varumärke för öl som kommer att bryggas på ett mindre bryggverk som Linus konstruerat och ölet ska jäsas på två tankar som rymmer 500 liter vardera. Allt går på hjul så det är lätt att flytta runt. Ambitionen är att brygga paralellt med det större brygderna på 5000 liter och att hela tiden ha nya spännande fatöl på krogen. Om ett öl blir riktigt väl mottaget kan vi lätt skala upp och tappa på flaska.

Bryggverk & fat

Redan nu har vi en stout som ligger och gottar till sig på stora träliggare som är underbart begagnade. Hittills har vi skaffat 10 träfat från Skånska Spritfabriken och från Smögen Whisky. På de skånska faten har det varit äppelbrandy och på faten från Smögen har det varit en rökig whisky under 7 år och innan dess bordeauxvin.

Om du är nyfiken på att smaka på hur stouten är innan fatlagring kan du passa på under GBG Beer Week. Lördagen den 31 mars har vi en tap takeover på Jerntorgets Brygghus med start kl 14.00. 


Dags för påsköl!

I år har vi tre fina påsköl som säljs lokalt. En mörk lageröl och två ljusa överjästa ales. 

Påsköl från Göteborgs Nya Bryggeri

 

Göteborgs Häxbrygd 5,8% är ett rubinsvart kalljäst lageröl med tysk kvalitetshumle. Doften för tankarna till rökta charkuterier, aprikoser och choklad. Maltsötman är liten och i balans med humlebeskan. Vi släpper bara 2250 flaskor! 
www.systembolaget.se/dryck/ol/goteborgs-3276401


Göteborgs Easter Session IPA Eko är ett humlearomatisk, fruktigt och ekologiskt sessionöl med en markerad beska. Ölet är bryggt med vete-, karamell och Münchenermalt som ger en mjuk fyllighet. Rikliga humlegivor av Cascade, Mosaic och Simcoe ger fina citrus- och frukttoner. Vi bjuder på nektarin, granskott, grapefrukt- och honungsnyanser. www.systembolaget.se/dryck/ol/goteborgs-3275303

Göteborgs Easter Ale Eko är något alkoholstarkare ekologiskt öl, 5,4 %. Ölet har en fruktig arom med inslag av sten- och citrusfrukter och har en markerad beska. Det är bryggt med karamell- och Munchenermalt och humlat i omgångar, i brygghus och jäskällaren för att få ett aromatiskt öl. www.systembolaget.se/dryck/ol/goteborgs-3275403

Glad Påsk!

(2018-02-08)


Gott Nytt!

Tack för ett fantastiskt 2017! Nu ser vi fram emot ett gott nytt spännande bryggarår!

(2017-12-28)

 

Storslam på Porterfestivalen

Porter Fenix vann både som bästa "Frukostporter" och som "Starkporter". Vi är extra glada att besökarna röstade fram vår Imperial Vanilj Stout till en andraplats i kategorin Porter Stout Special 9-12% och faktiskt till en tredjeplats av "Bäst i festival"!

Porter Fenix & Imperial Vanilj Stout

(2017-11-21)

Julölspremiär 1 november

I år har vi tre julöl som lanseras på Systembolaget den 1 november. Göteborgs Christmas Session IPA och Göteborgs Winter Ale kommer ut i hela landet och Göteborgs Jul-Öl hittar du på våra lokal bolag. Läs gärna mer under "Våra Produkter"

Julöl från Göteborgs Nya Bryggeri

 (2017-10-27)

Göteborgs Nya Bryggeri - från historien in i framtiden

Göteborgs bryggerihistoria och spännande framtid. Branschföreningen Sveriges Bryggerier har gjort denna film som visar hur det var förr och hur Göteborg ska vara Sveriges bryggerihuvudstad. Ambitionen är även att sätta vårt älskade Göteborg som ett givet internationellt resmål för ölkulturella.


(2017-09-07)


Nu är vi rikstäckande

Starkpilsnern blir rikstäckande

1 september 2017 är en stor dag för oss. Göteborgs Nya Starkpilsner blir rikstäckande! Vår ekologiska Starkpilsner har nu tagit ett stort och glädjande kliv upp på Systembolagets butikshyllor runt om i landet. Du hittar den lilla flaskan på 240 bolag och halvlitersbuteljen på 40 systembutiker. Båda är beställningsbara kostnadsfritt till ditt bolag.


Expansion med miljö i tankarna

Expansion med miljö i tankarna

Beernews Ronny Karlsson uppmärksammar vår rejäla expansion och intervjuar vår gode bryggare Tobias Grönqvist

– Vi har haft en årsproduktion på 450 000 liter, nu kan vi klara av 700 000 liter och jag är övertygad om att vi når dit under nästa år. Det känns bättre att nu ha för mycket tankkapacitet än att ha för lite, säger Grönqvist.

Tankarna kommer från Litauen där Grönqvist nyligen var på besök innan tankarna levererades. Förutom att kapaciteten ökar i bryggeriet finns också flera andra fördelar med investeringen.

– De här tankarna är mer effektiva än de vi haft sedan tidigare. Vi kommer att spara både tid och vatten och dessutom kommer det att gå åt mindre rengöringsmedel, säger Grönqvist.

Läs hela artikeln här

(2017-08-29)


Nya tankar på g'!

Tankar på g'

Nu installeras nya tankar som näst intill fördubblar vår produktionskapacitet. En jäs-lagertank som kan fyllas med tre brygder eller 15 000 liter och en ny tre gånger så stor trycktank. Det lär behövas när Göteborgs Nya Starkpilsner på 33 cl från 1 september kommer att ta plats på 250 sytembutikshyllor. Starkpilsnern på halvlitersflaskan går från 10 till 40 butiker. Det blir mycket att brygga, jäsa, filtrera och tappa upp!

(2017-08-24)

 

Välbesökt på Ölets Dag 

Hjärtligt tack för att ni kom och firade bryggarna, ölet och ölkulturen! Tobias hade en väldoftande Starkpilsnerbrygd på gång under visningarna av vårt älskade bryggeri och Göteborgs Bryggerimuseum. 

Ölets dag 2017 Göteborgs Nya Bryggeri och Bryggerimuseum

(2017-07-19)


Över 2000 medlemmar i Göteborgs Ölinvest 

Beernews uppmärksammar att Ölinvest är en stor succé. Måndagen den 12 juni skrevs det 2000:e diplomet. Nina Rothausen har haft att göra under det senaste året då fler än 1000 nya medlemmar har tillkommit. Specialarrangemang för nyblivna Ölinvestare och releasefester för nya öl har stått på agendan. Läs hela artikeln här. 

Nina Rothausen är en av styrelseledamöterna i Ölinvest

Foto: Ronny Karlsson, Beernews.

(2017-06-24)

Nu är vi utmärkta - Årets företag!

Det är alltid kittlande kul att få uppmärksamhet.  Göteborgs Nya Bryggeri har blivit utmärkta med Högsbo-Sisjöns Företagarförenings vandringspris som årets företag. Motiveringen gillar vi: "Med ett stort mått av målmedvetenhet och entreprenörsanda samt ett fokus på kvalitet har Göteborgs Nya Bryggeri tagit sig fram på en konkurrensutsatt marknad med stor framgång. Genom sin placering i Pripps gamla lokaler har man även sett till att återuppta en gammal göteborgsk bryggeritradition." Vår vd Ola Jonsson är strålande glad tillsammans med företagarföreningens Lars Holst. Tackar för utmärkelsen. Nu jobbar vi vidare!

Göteborgs Nya Bryggeri - årets företag Högsbo-Sisjön

(2017-06-17)

Göteborgs Sommar lager

Sommar Eko-Lager

Nu blir det sommar!

Göteborgs Sommar Eko-Lager är en modern lageröl. Lätta och friska toner från malt och humle hittar du i vårt gedigna hantverksöl. Malten och humlen vi brygger med är ekologisk. Vattnet och jästen gör sitt. 

Sommar Eko-Lager finns på våra närmsta systembolag och går även att beställa styckvis till ditt bolag kostnadsfritt. 

 (2017-06-01)

Till bolaget...

 

 

Bästa Cortègen någonsin?

 Chalmers Cortègen 2017

 Alltid bejublad men i år var den otroligt bra.

(Maj 2017)


Cortègebyggarna har Göteborgs i kranarna

 Chalmers Cortègens Byggöl är från Göteborgs

Här kan du se hur trevligt man har det.

Saxat från Beernews:

Cortégen i Göteborg är en stor folkfest. Den har genomförts kontinuerligt på Valborgsmässoafton sedan 1909 med bara två undantag. Till traditionen har det också under lång tid hört att det ska finnas en cortégebyggar-öl.

Det ölet bryggdes under många år av Pripps i Göteborg, men när Pripps lades ned flyttades tillverkningen till Falkenberg.

Men nu är den speciella ölen bryggd i samma gamla lokaler igen. Det är nämligen Göteborgs Nya Bryggeri, som håller till i Pripps gamla lokaler, som tagit över produktionen.

– Det är mer än en fjäder i hatten för oss. Det känns jättekul, säger Nina Rothausen på Göteborgs Nya Bryggeri.

Ölet är av den alkoholsvagare sorten men det hör till traditionen att ingen ska veta exakt hur stark den är. Den kommer att finnas tillgänglig på cortégebyggarområdet i Johanneberg och serveras inte till allmänheten.

– Det känns jättekul att prova ett nytt bryggeri och dessutom är det lokalt, säger Hanna Jörlén som är ordförande i Chalmers Cortege Committé.

Byggandet av vagnarna kommer att pågå fram till Valborgsmässoafton och Jörlén är nöjd med både bryggeriet och ölet.

– Det känns rätt i tiden att jobba med ett bryggeri som jobbar ekologiskt, och dessutom har vi fått vara med väldigt mycket i själva processen.

På tisdagsmorgonen började tappningen av ölet på fat. Det märktes att det var en viktig dag och att det finns långa traditioner runt allt detta. Bland annat hade Christian Baarlid, styrelseledamot i Göteborgs Nya Bryggeri, letat fram sin cortége-rock från 1976.

– Det är en viktig tradition, säger han.

Läs mer vad Beernews skriver.

(April, 2017)

Göteborgs Häxbrygd och Göteborgs Påsköl

Göteborgs Häxbrygd och Påsköl

Nu kommer Göteborgs Häxbrygd och Göteborgs Påsköl på Systembolaget. Oavsett om du firar den kristna påsken, vårblotet och fruktbarheten eller bara njuter av några dagars ledighet hoppas vi på sol och värme. Läs mer här


Frölunda IPA - disig grape-IPA från Göteborgs

Frölunda IPA på is

Frölunda IPA, 5,6 %,  är en India Pale Ale brygd med Cascade, Chinook och Tomahawk. Frölunda IPA är mjukt filtrerad för att behålla mer av humlens fina citrusaromer. Det är ett ljust, något disigt överjäst öl. Munkänslan är lätt och frisk och för tankarna till grapefrukt med en fräsch avslutning.

Säljstart 3 april på Systembolaget. Finns på systemhyllan nära oss men går att beställa till ditt bolag i helt kolli.

(2017-03-27)


Göteborgs Nya Bryggeri brygger bara ekologiskt

Nu tar vi ytterligare ett steg för att göra våra ekologiska fotavtryck så små som möjligt. Det mesta vi nu brygger nu är ekologiskt. Först ut är go' IPA. 

Göteborgs Nya Bryggeri brygger bara ekologiskt

Beernews var med när det första ekologiska ölet fylldes på flaska på Göteborgs Nya Bryggeri.  

Ola Johnsson - Första ekologiska tappningen

(2017-03-02)

go' IPA 3,5 % -  Session IPA

go' IPA Session

Nu kommer vår mycket uppkattade go' IPA med en alkoholhalt på 3,5 % anpassad för den växande efterfrågan i  dagligvaruhandeln. Denna session-IPA har en vacker mässingsfärgad ton från pale ale- och Münchenermalt. Kombinationen ger också fyllighet. Indianhumle bidrar med citrus och tropiska aromer.  De första leveranserna har redan skett till ICA Focus, ICA Supermarket Åkered, ICA Maxi Högsbo, ICA Kvantum Kungsbacka, ICA Kvantum Hovås och vår närmsta granne mat.se lägger in den i sitt sortiment. Fler lär komma. Det är den lägre alkoholhalten som åsyftas när man använder begreppet "session"; att man kan sitta en längre stund.

(2017-03-01)

Egen etikett?

Egen etikett

För riktigt speciella tillfällen. En egen etikett på ölet kan vara precis det som lyfter och gör det extra minnesvärt. Sätt din egen design på våra öl. Minsta antal flaskor är 1080 st 33 cl-flaskor eller 825 st halvlitersbuteljer. info@gbgnyabryggeri.se

(2017-02-28)

Sensorikutbildning på Göteborgs Bryggerimuseum

Janko aka Jan-Erik Svensson

"En tre timmar lång lektion som går ut på att dricka öl. Ja, i bland kan det ha sina fördelar att utbilda sig till bryggare."

Saxat från BeerNews om gårdagens sensoriska utmaning på Göteborgs Bryggerimuseum. Jan-Erik Svensson aka Janko stod för gedigen kunskap. Läs artikeln här

(2017-02-07)

 

BeerNews på besök

HenrikLindahl och Tobias Grönqvist

Klippt från artikeln:

När Pripps bryggeri lades ned 2002 var det ett hårt slag för många. Det handlade om många jobb, men för många också om mer än ett jobb.

Så när Göteborgs Nya Bryggeri körde i gång, med bland annat en grupp före detta Pripps-anställda som delägare, var det förstås ett stort ögonblick.

– Vi bestämde oss för att satsa från början, vi ville inte flytta och behöva expandera efter ett tag, säger vd Ola Jonsson.  Läs hela artikeln här.


Göteborgs Winter  - god nyhet på årets andra dag.

Göteborgs Winter

Göteborgs Winter är vår mörka vinterale som har en fin maltig smak med inslag av choklad, russin, kaffe och lakrits. Du hittar den på Systembolagets butiker närmast vårt fina bryggeri. Till  bolaget...

Göteborgs Jul-Öl

Göteborgs Jul-Öl har nu fått ligga och gotta till sig. Vi började brygga den mörka lagern redan i september, precis som traditionen bjuder. Portersteken uppmärksammar Göteborgs Jul-Öl som favorit.

Göteborgs Jul-Öl finns på systembutikerna närmast vårt fina bryggeri men du kan givetvis beställa. Systembolagets smakbeskrivning: Maltig, något rostad smak med inslag av mörkt knäckebröd, lakrits och charkuterier. Till bolaget...

 

Göteborgs go' IPA

Nu gör vi etiketterna gladare. I alla fall sätter vi lite mer färg på dem. Först ut i ny skrud är vår uppskattade go' IPA. Från första december hittar du vår blonda India Pale Ale på ännu fler Systembolag. Med hyllplats i ca 100 butiker blir Göteborgs go' IPA den av våra öl som är mest välrepresenterad i landet.

Göteborgs go' IPA är ett gyllene öl i modern nybryggartappning.

Vi bjuder på generösa humlegivor av Mosaic, Chinook, Cascade och en liten britt bland dem, East Kent Golding. Toner av tropiska frukter möter här en fräsch citrus. Det är ett mjukt och friskt öl med god beska. Till bolaget..


Göteborgs Winter Ale

Göteborgs Winter Ale är ett ytterst balanserat överjäst julöl. Vi bjuder på lakritsala och lätt brända toner. Löftesrika citrusnyanser från aromatisk amerikansk humle i julig samklang med karamell- och chokladmalt.  Tio i topp av över hundra julöl på Systembolaget!

Vår Winter Ale på 5,4 % släpps på bolaget på tisdag den 1 november och ingår i ordinarie sortiment i hela landet. Det går att beställa om inte just ditt bolag tar in.

Artikelnumret är 11309-03 och den kostar 23,90 kr för 33 cl. 

Till bolaget...


Förstasidestoff i DN

Dagens Nyheter tycker att vi är förstasidesstoff. På ekonomisidorna stod det att läsa om oss och om du missat artikeln har du den här. 

Göteborgs Nya Bryggeri i DN

(2016-09-02)

1810 Oktoberfest

1810 Oktoberfest

Göteborgs 1810 Oktoberfest är ett öl som speglar den smaken som prinsgemålerna Ludwig och Therese en gång fick avnjuta 1810. Lusten till fred spirade under Napoleonkrigen och hymens band knöts och firades i oktober månad på ängen i München.

Lätt brända toner med en inte alltför brutal beska hittar du i detta kalljästa bayerska öl. 

1810 Oktoberfest finns runt om i landet på Systembolaget och går att beställa till ditt bolag. Säljstart 1:a september. Till bolaget...

(2016-08-22)

 

Rätt öl till kräftorna...

CENSURERAT.

(2016-08-01)

 

Ölets dag 20 juli!

Brygghuset Göteborgs Nya Bryggeri

Välkomna till oss onsdagen den 20 juli då vi har öppet för visning av vårt fina lilla bryggeri. Vi har tre klockslag som man kan komma och kika och låta sig bli guidad, kl 12.00, 14.00 och 16.00 och tar ca en timma i anspråk. Det kostar inget men vi vill att du anmäler dig och ditt sällskap här

(2016-07-29)


Fler hyllor att plocka Starkpilsnern och Göteborgs go' IPA ifrån

Markvinning för go'IPA och Starkpilsner

Från och med juni kan fler besöka sitt lokala systembolag för att inhandla våra hantverksbrygder. go' IPAn har kvalificerat in sig till 85 butikers hyllplan runt om i landet. Göteborgs Nya Starkpilsner har gjort det riktigt svåra och har vunnit mark bland lagerölen. Den lilla buteljen på 33 cl finns i 50 butiker och den stora flaskan kan plockas från 25 hyllor.  Till bolaget...

(2016-06-19)

Näringslivsprofilering i GP

Nina Rothausen näringslivsprofil i GP.

Så bra från GP:s Maja Larsson:

"Man önskar nästan att en skickat dokumentärmakare hade filmat Prippgänget från nedläggningsbesked till nyinvigning, via knäckebrödsätande och delsegrar på Systembolaget. Om Göteborgs Nya Bryggeri lyckas få bra siffror är framgångssagan närapå Hollywoodmaterial."

-Så stod det att läsa lördagen den 21 maj på mittuppslaget i GP:s ekonomisidor om Nina Rothausen som är en av grundarna till vårt fina lilla bryggeri.

Läs hela artikeln:https://www.gp.se/…/har-siktet-inst%C3%A4llt-p%C3%A5-miljon…

Några kråkor infann sig emellertid i artikeln. Vi bryggde första gången den 25 februari 2015 och invigdes den 15 oktober samma år. Göteborgs Bryggerimuseum är delvis uppbyggt inne i Göteborgs Nya Bryggeri finns bevarat för att det genom tiderna har funnits eldsjälar inom den göteborgska bryggerivärlden.

(2016-05-21)


Sicken uppslutning!

Uppställning på Göteborgs Nya Bryggeri

Sicken uppslutning vi hade på dagens specialvisning i samband med GBG Beer Week. 70 ölintresserade fick uppleva vårt fina lilla bryggeri och välbevarad bryggerihistoria på Göteborgs Bryggerimuseum. Tack för att ni kom och hoppas vi syns snart igen!

(2016-04-18)

 

Göteborgs Pale AleGöteborgs Pale Ale

Göteborgs Pale ale är en frisk och lättare pale ale på 4,9 %. Göteborgs Pale Ale är ett väldigt ljust öl som smakar mycket. Man hittar örtighet, citrustoner och en välmarkerad och beska. Vi använder endast tysk humle. Förutom traditionell bitterhumle kryddar vi med de nya aromatiska och fruktiga humlesorterna Mandarina Bavaria, Hüll Melon och Hallertau Blanc. 

På bolaget har den artikelnummer: 30948 och går att beställa i hela landet. På hyllan finns den i våra närmsta Systembutiker.

(2016-04-04)

Möt oss 17/4 under Göteborgs ölvecka!

Göteborgs GBG Beer Week

Möt oss som skapar Göteborgs Nya Bryggeri och låt dig guidas in i ölets magiska värld.

Göteborgs Nya Bryggeri och Bryggerimuseum bjuder på en unik kombination av stadens bryggerihistoria och utmärkt hantverk på det fina lilla bryggeriet. Välbevarade bryggeriföremål berättar om hur det gick till att göra öl förr i tiden. Det är mäktigt att skåda museiföremål utställda mitt bland den moderna produktionsutrustningen. Du får provsmaka några utvalda produkter och höra om hur passionen för öl och dess historia skapade Göteborgs Nya Bryggeri. Möt några av grundarna och bryggeriets medarbetare denna söndagseftermiddag.

Samling kl. 14.00 på Göteborgs Bryggerimuseum, J.A. Pripps Gata 2, ingång i hus B. Vi avrundar vid 16.00. 
Det är ett mycket fint och originellt mikrobryggeri väl värt ett besök.
Evenemanget kostar 100 kronor per person.

(2016-03-28)

Göteborgs Häxbrygd

Göteborgs Häxbrygd

Nu kommer vårt påsköl som är ett rubinsvart öl med kaffe- och apelsintoner med tydlig efterbeska.

(2016-03-07)

Private Label

Företag, krögare, handlare eller jubilar - det är kanske läge för egen etikett? 

Private label Egen Etikett

Nu kan du få din egen etikett på våra goda öl. Minsta antal lådor du beställer är 45 st och är ungefär en pall. Du fixar själv designen i våra etikettformat och köper hela pallen som du hämtar på ditt systembolag. Om du har serveringstillstånd (krävs för starköl) eller är handlare kan du hämta hos oss. Är du seriöst intresserad är du välkommen att ringa eller maila. 031-159515 info@gbgnyabryggeri.se

(Mars 2016)

 

Vårt första folköl

Göteborgs Pilsner-Öl 

Göteborgs Pilsner-Öl vårt första folköl

Vår första folköl, Göteborgs Pilsner-Öl på 3,5 % har god beska, liten sötma och rena linjer.

Du kan köpa vår Pilsner-Öl från vår granne mat.se som 

levererar hem till dig eller om du föredrar att strosa runt i en fysisk butik har ICA visat sitt hjärta. ICA Focus på Gårda, ICA Servette i Lerum, ICA Kvantum i Kungsbacka, Munkebäck och Hovås. ICA Nära Nya Varvet och ICA Supermarket i Tuve. Sist men inte minst i ölsammanhang ICA Supermarket Åkered. Fler butiker lär komma. Håll gärna utkik på Facebook och Instagram... för du gillar och följer väl oss?

(Januari 2016)

 

Göteborgs Jul-Öl och Porter Fenix

Lagom inför jul har vi bryggt två riktigt mörka, nästintill svarta öl. En överjäst porter och en underjäst julöl. Premiär på Systembolaget är 1:a december.

Göteborgs Jul-Öl  

Det är ett mjukt, kalljäst och rubinsvart öl med lätt brända malttoner, lite karamell, lakrits och en väl balanserad humle- och maltbeska. Julölet innehåller 5,8% alkohol och ingår i det lokala sortimentet i Göteborg. Vill man beställa hem är artikelns nummer 3078901 på Systembolaget.

Porter Fenix

Vår starkporter är en urgöteborgsk svensk starkporter. Smakupplevelsen för tankarna till kaffe, choklad och den fina balansen mellan karamellig sötma och avvägd beska. Alkoholstyrkan ligger på 6,2%. Beställ vår dubbelt utmärkta Porter Fenix på bolaget: 3079101.

 (December 2015)

 

Porter Fenix är utmärkt!


Porter Fenix utmärkt i Nina Rothausens händerPå Göteborg Porterfestival utmärktes Göteborgs Nya Bryggeris superfärska Porter Fenix dubbelt. De kanske mest prestigefyllda utmärkelserna genom besökarnas röster: Bästa Starkporter och Bäst i Festival. Grattis till alla våra delägare genom Göteborgs Ölinvest!  Premiär på Systembolaget är 1:a december lokalt och i beställningssortimentet. 

Nina Rothausen skiner ikapp med Otto Lundell från Porter Drinkers Association. (November 2015)Nu är vi invigda!

Den 15 oktober 2015 invigdes Göteborgs Nya Bryggeri tillsammans med drygt 160 glada Ölinvestare samlade i Brygghuset. Sveriges Bryggeriers VD, Cecilia Giertta, invigningstalade, klippte och knöt nya band. Bryggeriets VD Ola Jonsson tackades för sin katalyserande roll i tillblivelsen av Göteborgs Nya Bryggeri i Marc Rothausens tal om att "detta är så långt ifrån en enmansshow man kan komma". Officiellt blev vi bryggeri nr 201.

Invigning Göteborgs Nya Bryggeri

 (2015-10-16)

 

Göteborgs 1810 Oktoberfest

Göteborgs Oktoberfest 1810 

Vår senaste skapelse är en festbier i urtraditionell Münchenerstil. 
 
1810 spirade lusten till fred i Bayern och hymens band knöts och firades i oktober månad på ängen i München.

 

Göteborgs 1810 Oktoberfest är ett öl som speglar den smak som prinsgemålerna Ludwig och Therese en gång fick avnjuta. Lätt brända toner med en inte alltför brutal beska hittar du i detta kalljästa bayerska öl. 

Folkfesten på Theresienwiesn har inspirerat många till stordåd men de flesta ideer har fallit i en humlekryddad glömska.

(Augusti 2015)

 

Världspremiär!

Världspremiär!

På tisdag 21 april kl 17.00 sprundar bryggeriet det första fatet med göteborgsbrygd Starkpilsner på Smaka Restaurang & Bar.

Knô dej in och träffa bryggeriarbetarna som vägrade gå hem. Gänget hänger i baren och berättar om den krokiga vägen från idén till driften av ett nytt småskaligt hantverksbryggeri på J.A.Pripps Gata.

Det är passion, längtan och glädje som gör att man återigen kan känna vörtkokningens maltdofter på den välkända adressen i Västra Frölunda. Passa på att ställa dina frågor direkt till oss.

(April 2015)